Molens

De innovatieve bestrijdingsmethode voor molens

Wij hebben een revolutionaire oplossing ontwikkeld voor het beschermen van (houten) molens tegen aantasting door houtborende insecten, zoals houtworm en boktor. Deze innovatieve methode, bekend als Hoekstra Injectie, markeert een keerpunt in het behoud van historische gebouwen, zoals molens en monumenten.

Traditionele bestrijdingsmethoden brachten vaak aanzienlijke schade toe aan de bestaande structuur van deze oude gebouwen en vormden tevens een bedreiging voor het milieu. Met Hoekstra Injectie is er eindelijk een effectieve en milieuvriendelijke oplossing voorhanden.

Doeltreffende bestrijding door lage druk injectie

Hoekstra Injectie werkt door het bestrijdingsmiddel onder lage druk rechtstreeks in het houtwerk van de molen te injecteren. Dit proces zorgt ervoor dat er meer bestrijdingsmiddel in het hout wordt opgenomen dan bij traditionele methoden. Dit verhoogt de doeltreffendheid van de behandeling.

Bovendien elimineert Hoekstra Injectie de noodzaak van injectoren, waardoor er minder en kleinere injectiegaten nodig zijn. Het verminderen van het aantal en de omvang van de injectiegaten is van groot belang voor het behoud van het historische karakter van traditionele koren- en poldermolens.

Erkenning door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Kleine gaten laten geen zichtbare sporen achter in het houtwerk, waardoor de esthetiek van de molen behouden blijft. Dit aspect is cruciaal, vooral bij molens die op de monumentenlijst staan. Een belangrijke erkenning van de effectiviteit en duurzaamheid van Hoekstra Injectie komt van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Houtworm en boktor bestrijden in molens

Wij hebben een innovatieve bestrijdingsmethode ontwikkeld die niet alleen houtaantasters effectief bestrijdt, maar ook het erfgoed van houten molens, kerken en monumenten beschermt. Met zijn milieuvriendelijke benadering en erkenning door de autoriteiten als de nieuwe standaard, biedt Hoekstra Injectie een veelbelovende toekomst voor het behoud van het houtwerk in molens. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Kunnen wij u helpen?

Of heeft u meer informatie nodig? Neem dan contact met ons op.

Bel ons Neem contact op